Babyschoenen uitzoeken zonder moeite

Tijdens de twee eerste levensjaren zijn de voetjes van je baby uiterst gevoelig. Vanaf wanneer heeft hij/zij een paar schoenen nodig? Hoe kun je de geschikte babyschoenen uitzoeken? Om evenwichtsstoornissen en vervormingen te voorkomen, is een goede keuze van babyschoenen van groot belang. De voetjes groeien snel en de babyschoenen maat moet dus regelmatig aangepast worden. Hier zijn enkele tips om vergissingen te vermijden.

Babyschoenen uitzoeken: wanneer de baby loopt of niet loopt?

Voor je schoeisel kiest voor je baby, moet je weten dat een zuigeling geen schoenen nodig heeft. Dat is pas nodig wanneer hij/zij gaat kruipen of rechtop kan blijven staan. Zijn/haar eerste schoentjes moeten nieuw en van degelijke kwaliteit zijn, voor een goede verzorging en het comfort van zijn/haar voetjes. Bij het babyschoenen uitzoeken moet je de voorkeur geven aan hoge schoenen, in leder met een degelijke zool en een soepele schacht. Let goed op de babyschoenen maat.

Babyschoenen uitzoeken: wat je dient te weten

Voor het babyschoenen uitzoeken is het absoluut noodzakelijk dat je de juiste maat kent. Gebruik een voetmeter om de lengte van zijn/haar voetjes te meten. Tel bij die maat een centimeter bij voor de juiste babyschoenen maat en controleer met je vinger dat het voetje achteraan voldoende speling heeft. Tijdens de eerste twee jaar moet je om de drie maanden nieuwe schoentjes kiezen.