Gids om leren schoenen te poetsen

Effen leer, geprent leer of splitleer: er bestaan verschillende types leder, maar allen hebben ze gemeen dat ze verzorgd moeten worden om ze te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Bij aankoop blinken de schoenen. Om die glans te behouden, is het van groot belang de leren schoenen te poetsen. Maar hoe moet je schoenen poetsen?

Vijf stappen om leren schoenen te poetsen

Voor je leren schoenen gaat poetsen, moet je het schoeisel voorbereiden. Gebruik een borstel om stof en modder te verwijderen, en plaats de schoenen op schoenspanners om ze strak te houden. Strijk de schoenen dan in met een voedende crème door middel van een zachte doek. Dan is het tijd om de leren schoenen te poetsen. Begin de schoenen te poetsen door de schoenpoets aan te brengen met cirkelvormige bewegingen. Zodra je schoenen droog zijn, borstel je ze stevig af en ga je er met een zachte doek over.

Leren schoenen poetsen: enkele handige tips

Om leren schoenen te poetsen, gebruik je schoenpoets met dezelfde kleur of kleurloze schoenpoets. Neem een verschillende borstel voor elke kleur, zodat er geen donkere vlekken op je lichte schoenen achterblijven en de schoenen niet verkleuren. Stop na een regenbui papier in je schoenen en wacht tot de volgende dag om de schoenen te poetsen. Indien het reeds lang geleden is dat je je schoenen gepoetst hebt, gebruik dan een beetje terpentijn op katoen voordat je begint je leren schoenen te poetsen.