Gids voor een degelijk onderhoud van sportschoenen

Tennissen, wandelen, joggen... Op welk niveau je ook aan sport doet, je vertrouwt blindelings op je sportschoenen. Ze beschermen en ondersteunen je tijdens elke inspanning. Maar wat doe jij voor het onderhoud ervan? Om ze zo lang mogelijk in optimale staat te houden, volgen hier enkele tips voor het onderhoud van sportschoenen.

Onderhoud van sportschoenen: een mooi gebaar

Om tijd en moeite te sparen hebben we soms de neiging onze sportschoenen machinaal te wassen. Dat is echter de beste manier om ze te vernielen. Wasmachines zijn dus uit ten boze, net als bleekwater trouwens. Voor een goed onderhoud van sportschoenen kun je ze best regelmatig reinigen en laten drogen in de openlucht. Poets zowel de binnen- als de buitenzijde met een borstel, hierdoor zullen ze minder snel verslijten.

Onderhoud van sportschoenen: een complete reiniging

Voor een meer compleet onderhoud van sportschoenen heb je echt niet veel nodig. Hangen ze vol modder, laat ze dan drogen voor je de sportschoenen schoonmaakt met een borstel. Was de schoenen daarna met een beetje zeep, lauw water en een synthetische borstel om ze niet te beschadigen. Bij het onderhoud van sportschoenen wordt aanbevolen de zolen uit te nemen en afzonderlijk te reinigen. Steek papier in de sportschoenen om het vocht te absorberen en laat ze drogen in de openlucht.