Handige tips voor het onderhoud van canvas schoenen

Tijdens de zomer is niets aangenamer dan het dragen van canvas schoenen: ze zijn licht en je kunt ze overal meenemen. Na je bezoekje aan het strand of een uitstapje is het canvas echter vaak verkleurd. Hoe voer je het onderhoud van canvas schoenen uit, zodat ze langer dan een zomer meegaan? Wij hebben enkele tips voor het onderhoud van je canvas schoenen op een rijtje gezet, zodat het steeds lijkt alsof je ze nog maar net gekocht hebt.

Onderhoud van canvas schoenen: eenvoudige methodes

Canvas schoenen zijn stevig en bieden je een groot comfort. Ze hebben geen dagelijks onderhoud nodig, maar om strepen en andere vlekken te voorkomen kun je wel een onderhoud van canvas schoenen uitvoeren met behulp van een reinigende mousse. Je kunt tevens gebruik maken van zeepwater op een schone spons en afvegen met een vochtige doek om lichte vlekken te verwijderen. Er is nog een andere methode voor het effici├źnte onderhoud van canvas schoenen: heb je een nagelborstel en shampoo voor tapijten? Gebruik die dan voor je canvas schoenen.

Onderhoud van canvas schoenen: ingrijpen bij vetvlekken

Een vetvlek? Koop tetrachloorkoolstof en de vlek verdwijnt in een oogwenk. Let op: laat bij het onderhoud van canvas schoenen de schoenen steeds in de lucht drogen om kringen te voorkomen! Dankzij een elementaire zorg en een regelmatig onderhoud van canvas schoenen zullen je canvas schoenen nog langer meegaan!