Handige tips voor het onderhoud van lakschoenen

Je lakschoenen blinken. Nadat je ze een tijdje gedragen hebt, beginnen ze echter strepen te vertonen. Om te vermijden dat ze snel verslijten en ervoor te zorgen dat ze hun originele glans behouden, moet je regelmatig een onderhoud van lakschoenen of lak laarzen uitvoeren. Doe dit om de 15 dagen, zo kost het geen moeite. Daarnaast zijn er nog enkele handige tips.

Onderhoud van lakschoenen: hoe ze beschermen

De glanzende zijde van de lak is erg mooi, maar kan snel strepen vertonen. Het onderhoud van lakschoenen of lak laarzen is niet moelijk noch neemt het veel tijd in beslag. Ricinusolie kan voorkomen dat zich vouwen vormen tijdens het wandelen. Om barstjes te vermijden, breng je plantaardige olie aan op je lakschoenen of lak laarzen, daarna poets je ze. Onze tip: dit onderhoud kun je ook doen met citroensap.

Onderhoud van lakschoenen: schoenen die altijd glanzen

Naast deze korte reinigingsbeurten moet van tijd tot tijd ook een grondiger onderhoud van lakschoenen of lak laarzen plaatsvinden. Gebruik zeepwater en een nieuwe spons om ze te reinigen na enkele uitstappen. Zet het onderhoud van lakschoenen of lak laarzen voort met een oplosmiddel om vlekken te verwijderen en eindig met het aanbrengen van hydraterende melk voor lakleder.