Handige tips voor het onderhoud van nubuck schoenen

Door het fragiele leer wordt nubuck snel vuil, in tegenstelling tot gelooid leder. Een regelmatig onderhoud van nubuck schoenen zorgt ervoor dat ze langer hun goede staat behouden. Indien je nubuck schoenen of nubuck laarzen draagt, moet je ze dus op geregelde tijdstippen onderhouden opdat ze hun originele glans niet verliezen. Voorts zijn er nog een aantal tips voor het onderhoud van nubuck schoenen.

De verschillende stappen bij het onderhoud van nubuck schoenen

Het onderhoud van nubuck schoenen is uiterst eenvoudig. Dit type leer moet regelmatig geïmpregneerd worden om het te beschermen tegen slecht weer en kleine vlekken. Plaats de verstuiver op een redelijke afstand van uw nubuck schoenen of nubuck laarzen om te vermijden dat de straal te sterk of te zwak is (een afstand van 25 tot 30 cm wordt aanbevolen). Voor een dagelijks onderhoud van nubuck schoenen wrijf je zachtjes met een crêpeborstel over het oppervlak, om het nubuck niet te beschadigen.

Welk onderhoud van nubuck schoenen bij hardnekkige vlekken?

Sommige vlekken krijg je moeilijker weg dan andere. Toch bestaan er een aantal oplossingen om je nubuck schoenen of nubuck laarzen opnieuw in vlekkeloze toestand te krijgen. Het onderhoud van nubuck schoenen wordt in dat geval gewoon uitgevoerd met een tandenborstel en zeepwater. Gebruik een speciale shampoo om de nubuck schoenen of nubuck laarzen grondig te reinigen of ga naar een professional voor een degelijk onderhoud van nubuck schoenen. Die laatste optie is duurder, maar vaak de beste oplossing voor grotere vlekken.