Impregneermiddel voor leder: jouw bondgenoot bij de bescherming van je schoenen

Impregneermiddel is een soort van lak waarmee je schoenen beschermt tegen vocht en vlekken. In de vorm van spray kun je het direct verstuiven op het materiaal. Het impregneren van leren schoenen zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen slecht weer. Hoewel leder van nature waterdicht is, moet het verzorgd worden om zijn beschermende effect te behouden. Welk impregneermiddel moet je kiezen? Hoe en wanneer moet je je schoenen impregneren?

Impregneermiddel voor leder beschermt je schoenen

Sommige types leder, zoals fluwelige en dus erg broze leders, moeten je vaker impregneren dan andere. In de eerste plaats moet je de schoenen vrijmaken van stof voordat je het impregneermiddel aanbrengt. Tevens wordt aanbevolen je schoenen te impregneren voordat je ze voor het eerst draagt, om ze goed te beschermen. Er bestaan verschillende soorten van impregneermiddel, afhankelijk van het leder. Meestal wordt impregneermiddel als spray verkocht, maar het is ook verkrijgbaar als lak of olie.

Tips om het impregneermiddel voor leder aan te brengen

Door impregneermiddel in de vorm van spray te gebruiken, wordt het beter verdeeld over het volledige oppervlak van je schoenen. Om vlekken te vermijden, mag je niet te dicht noch te ver verstuiven. Het impregneren moet bij voorkeur buiten gebeuren en op een afstand van 25 tot 30 centimeter van de schoen. Let erop dat er zich geen druppels vormen. Voor een optimaal resultaat, breng je het impregneermiddel driemaal aan. Bij een wekelijks onderhoud volstaat eenmaal.