Kinderschoenen uitzoeken: de juiste keuze maken

Jongens of meisjes, het is niet altijd evident om schoenen te kiezen voor kinderen. Sandalen, laarzen of hoge schoenen, wat is het best ? Welk type schoeisel voor welke leeftijd? Vanaf wanneer hebben ze eigenlijk schoenen nodig? Welke kinderschoenen maat is aangewezen? Hier zijn enkele tips die kinderschoenen uitzoeken zonder zorgen mogelijk maken.

Kinderschoenen uitzoeken: een aantal richtlijnen

Wanneer kinderen stappen, is het belangrijk dat ze degelijk schoeisel hebben. Bij het kinderschoenen uitzoeken kies je best voor soepele, hoge schoenen met stevige zolen die een dikte van minder dan één centimeter hebben. Op die manier zijn de voeten beschermd en zal het kind comfortabel kunnen stappen. Om de kinderschoenen maat te kennen, meet je de voet met een voetmeter en tel je er ongeveer een centimeter bij.

Kinderschoenen uitzoeken: wat je dient te vermijden

Voor je schoenen voor je kinderen kiest, dien je te weten dat het beter is een nieuw paar te kopen, aangezien reeds gebruikt schoeisel van een ander kind de voeten kan vervormen. Elk kind heeft namelijk een andere voetafdruk. Wat de kinderschoenen maat betreft, mogen de schoenen niet te groot noch te klein zijn, aangezien het kind hierdoor kan vallen of pijn aan de voeten kan krijgen. Bij het kinderschoenen uitzoeken moet je kiezen voor schoenen met hakken, zelfs als die uit de mode zijn!