Leerverf: geef je schoenen een tweede leven

Jouw favoriete schoenen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Je wenst ze echter wel te bewaren omdat ze zo comfortabel zijn? Om ze opnieuw een beetje glans te geven, kun je leerverf gebruiken. Van dezelfde kleur of compleet anders, je kiest zelf hoe je te werk gaat. Leer verven kun je zelf doen of laten uitvoeren door een schoenmaker. Waar moet je zoal rekening mee houden om leer te verven?

Leerverf: een verjongingskuur voor je schoenen!

Leer verven houdt in dat je de aantrekkingskracht van een nieuw artikel combineert met het comfort van je favoriete schoenen. Je kunt ook het leer verven van nieuw schoeisel, als de kleur ervan je niet helemaal bevalt. Leerverf is er in allerhande soorten en kleuren, voor effen leer, nubuck of suede. Het zijn sterk penetrerende producten. Het verven van schoenen in helder leer is erg eenvoudig, voor donkere schoenen moet het leer eerst helder gemaakt worden.

Leerverf aanbrengen: hoe gaat dat?

Wens je je leren schoenen te verven ? Reinig de schoen eerst om sporen van een vorig onderhoud te verwijderen. Gebruik een afbijtmiddel voor je de leerverf aanbrengt. Strijk het oppervlak goed in met leerverf met behulp van een penseel, ga er dan over met een poetsdoek om de overtollige verf weg te halen. Om het leer verven af te werken, breng je een pasta op basis van bijenwas aan met dezelfde kleur om de schoen te doen glanzen.