Onderhoud van leren laarzen: een kwestie van de juiste reflexen

Heb je onlangs een paar leren laarzen gekocht? Prima, je bent nu helemaal klaar voor een ijskoude winter! Maar weet je ook hoe je het onderhoud van leren laarzen moet uitvoeren, zodat je er langer van kunt genieten? Zwart, beige of bruin, het onderhoud van leder is erg belangrijk. Hier zijn alvast enkele tips voor een perfect onderhoud van leren laarzen.

Voorafgaand aan het onderhoud van leren laarzen

Het onderhoud van leren laarzen begint door ze op schoenspanners te zetten. Indien je er geen hebt, kun je papier in de laarzen steken om het vocht op te slorpen. Om de laarzen te reinigen, wrijf je er met een zachte borstel over. Gebruik in geen geval een harde borstel voor het onderhoud van leder, dit kan het materiaal beschadigen. Het onderhoud van leren laarzen wordt verdergezet met een complete schoonmaakbeurt: ga met een spons of zachte doek en zeepwater met witte azijn over alle delen van je schoeisel.

Onderhoud van leren laarzen: het leder voeden en beschermen

Na afloop van de eerste fase moet nu het materiaal gevoed en beschermd worden. Zowel het afdichten als het poetsen vormen een onderdeel van het onderhoud van leren laarzen. Impregneer het materiaal door middel van een spray en gebruik bij voorkeur schoenpoets uit een blik in plaats van een doseerdop. Huisproducten: het onderhoud van leder zal volledig geslaagd zijn wanneer je dierlijk vet van het type reuzel gebruikt, een goedkope en praktische optie. Een andere milieuvriendelijke oplossing voor het onderhoud van leren laarzen is tot sneeuw geklopt eiwit.