Suede schoonmaken: ideeën en tips

Suede schoenen zijn mooi en ideaal voor de winter, maar hebben ook een speciaal onderhoud nodig. Dit materiaal wordt snel vuil en verslijt ook snel indien het niet verzorgd wordt. Suede schoenen schoonmaken is niet evident als je niet weet hoe het moet. Suede schoonmaken zodat je schoenen er als nieuw uitzien en alle vlekken verdwijnen, hoe werkt dat ? Hier zijn enkele ideetjes.

Suede schoonmaken, stap voor stap

Suede schoenen schoonmaken, hoe gaat dat? Suede schoonmaken is niet moeilijk: je hebt een fijne borstel of crêpeborstel nodig om het stof te verwijderen en het materiaal te spreiden. Breng daarna talkpoeder aan op je schoenen en laat ze een volledige nacht staan. De volgende ochtend veeg je de overtollige talk weg met een schone doek. Je kunt daarvoor ook een potloodgum of zelfs broodkruim gebruiken. Water met een beetje ammoniak maakt de schoenen nog schoner.

Suede schoonmaken: vlekken verwijderen

Suede blijft niet gevrijwaard van vlekken. Hoe kun je suede schoenen schoonmaken? Suede schoonmaken is erg eenvoudig als je de volgende tips in acht neemt:

  • Voor oppervlakkige vlekken volstaat een gum of crêpeborstel.

  • Hardnekkigere vlekken zullen verdwijnen met lauw zeepwater en een nagelborsteltje.

  • Suede met vetvlekken kun je behandelen met natriumbicarbonaat of natuurlijke vlekkenverwijderaar.