Tips om zo lang mogelijk te genieten van stevige schoenen

De tand des tijds, een frequent gebruik, vocht en andere factoren hebben een aanzienlijke invloed op de levensduur van je schoenen. Laarzen, pumps of sportschoenen: om maximaal te genieten van stevige schoenen, moet je ze regelmatig onderhouden. Van de schoenzolen tot de materialen waaruit de schoenen gemaakt zijn, voor elk deel zijn er handige tips. Er bestaan ook speciale producten voor elk type schoenen, al volstaan vaak enkele eenvoudige handelingen om stevige schoenen te krijgen.

Tips en trucs voor stevige schoenen

Om te vermijden dat je schoenzolen te snel verslijten en zich vervormen, moet je kiezen voor een schoen die is aangepast aan je voet, dat wil zeggen niet te groot en niet te klein. Verander geregeld van schoeisel en probeer hetzelfde paar niet twee dagen na elkaar te dragen om de eliminatie van vocht mogelijk te maken. Voor stevige schoenen kun je ze regelmatig desinfecteren en afborstelen. Vermijd reparatiezolen, aangezien die je schoenen kunnen vervormen.

Zolen vervangen voor stevige schoenen

Het vervangen van de buitenzool is ook een manier om lang te kunnen genieten van stevige schoenen. Wanneer je schoenzolen beginnen te verslijten, kun je ze laten vervangen bij de schoenmaker. Afhankelijk van het materiaal (leer, satijn, lak enz.) kun je ook specifieke producten gebruiken om overmatige slijtage van de schoenen te voorkomen. Vergeet ook niet je schoenen geregeld af te stoffen, te voeden, impregneren, poetsen, wassen, ontvlekken en goed op te bergen!