Welke behandeling voor vochtige schoenen?

Na een lange wandeling, fysieke inspanning, regen of sneeuw zijn je schoenen binnen nat. Om ze te beschermen en beschadiging te vermijden, maar ook om ze te vrijwaren van hinderlijke geurtjes en schimmel, zijn er een aantal specifieke methodes voor de behandeling van vochtige schoenen. Het volstaat om enkele simpele trucjes toe te passen op vochtige schoenen om ze in perfecte staat te houden gedurende lange tijd. Voor elk vochtprobleem is er een behandeling!

De juiste behandeling van vochtige schoenen

Voeten zweten in de schoenen en maken ze nat. Om vochtproblemen op te lossen, zijn er enkele simpele oplossingen: stop papier in je vochtige schoenen (bij voorkeur ruw inpakpapier met hoog absorberend vermogen). Het papier slorpt het vocht op en voorkomt dat de schoen gaat vervormen. Je kunt het schoeisel dan in de openlucht en zelfs in de zon laten drogen. Een andere behandeling van vochtige schoenen bestaat erin specifieke producten, zoals absorberend poeder of talk aan te brengen.

Behandeling van vochtige schoenen: een aantal gouden tips!

Om je vochtige schoenen te behandelen, kun je ze impregneren en draag je hetzelfde schoeisel best niet twee dagen na elkaar. Je schoenen hebben minstens 24 uur nodig om het geabsorbeerde zweet te elimineren. Bewaar de schoenen die je niet draagt op een droge en schone plaats, indien mogelijk in hun doos of in een hoes. Een schoenspanner is een goede behandeling van vochtige schoenen, aangezien het vocht deels geabsorbeerd wordt door het hout.