Witte schoenen schoonmaken: enkele tips

In de zomer of in de winter, witte schoenen doen altijd hun werk. Witte leren schoenen worden snel vuil en hebben een regelmatig onderhoud nodig om overmatige slijtage te voorkomen. Witte schoenen schoonmaken is echt niet zo moeilijk en er zijn een aantal technieken en specifieke producten die je daarbij helpen.

Witte schoenen schoonmaken: vlekken verwijderen

Probeer vlekken zeker niet te verbergen met schoenpoets of kleurmiddel. Om vlekken op witte leren schoenen te verwijderen, bestaan er verschillende oplossingen. Als het gaat om sporen van gras, kun je met alcohol over de vlekken wrijven. Vetvlekken verdwijnen met oplosmiddel. Dat product is ook doeltreffend tegen hardnekkige zwarte sporen op witte leren schoenen. Witte schoenen schoonmaken gaat ook vlot met terpentijn.

Witte schoenen schoonmaken: een regelmatig onderhoud

Een regelmatige reiniging van je witte leren schoenen kun je uitvoeren met katoen en reinigingsmelk of verzorgende melk voor baby's. Nadat je schoenen droog zijn, wrijf je ze af met een schone doek. Je kunt ze ook wit maken en oppoetsen. Op die manier blijven ze nog lange tijd in onberispelijke toestand. Indien ze versleten zijn, kun je een vloeibare corrector voor wit leder gebruiken.

Witte schoenen schoonmaken in stof is eenvoudiger omdat ze niet snel vuil opnemen. Stop ze in een stoffen tas en was ze in de wasmachine. Voeg bij uw gebruikelijke wasmiddel een druppel bleekwater. Laat ze dan drogen in de openlucht.