Zweetvoeten: hoe er iets aan doen?

Het vocht van de voeten en schoenen kan leiden tot een vieze geur van schoenen en schimmel. Zweetvoeten zijn dan weer onaangenaam voor je omgeving en voor jezelf. Om hier paal en perk aan te stellen, zijn er een aantal eenvoudige tips. Je denkt dat je reeds alles geprobeerd hebt? Dankzij onze suggesties hoef je je geen zorgen meer de maken om zweetvoeten.

Zweetvoeten tegengaan

De eerste stap om zweetvoeten te bestrijden bestaat erin je transpiratie aan te pakken. Reinig en droog je voeten heel goed, vooral tussen de tenen. Breng talkpoeder of transpiratiewerende crème aan alvorens je de schoenen aantrekt. Om de vieze geur van schoenen te voorkomen, kun je kousen in natuurvezel dragen. Doe ook elke dag andere kousen aan. Leren schoenen kunnen verlucht worden om kwalijke geurtjes te vermijden.

Zweetvoeten: ecologische oplossingen

Onnodig om handenvol geld uit te geven aan allerlei middeltjes om zweetvoeten te bestrijden. Verlucht je schoenen nadat je ze gedragen hebt en berg ze op met citroenzeep erin. Om bacteriën te elimineren, stop je je schoenen in diepvrieszakjes en steek je alles een nacht in de koelkast. De vieze geur van schoenen zal verdwijnen indien je natriumbicarbonaat of boorzuur in je schoenen stopt. Een ander trucje voor het voorkomen geurtjes in het schoeisel: tijm en steenkool.