Een goedkope schoenopberger: eenvoudig en praktisch

Waar berg je al je schoenen op ? Laarzen, sportschoenen, sandalen... Zowel tijdens de winter als tijdens de zomer stapelen de schoendozen zich op. Tal van winkels en websites stellen handige oplossingen voor, van een schoenopberger tot een schoenenkast. Bij een schoenopberger wordt alle beschikbare ruimte efficiënt besteed aan het schoeisel, maar deze oplossing kan redelijk duur zijn. Hier zijn enkele tips om te beschikken over een schoenenkast zonder te diep in je buidel te tasten.

Maak zelf je schoenopberger

Je kunt zelf je schoenenkast bouwen naargelang de ruimte waarover je beschikt, of je kunt een mooie schoenopberger maken door de grote dozen opnieuw te gebruiken. Elk familielid kan zijn eigen doos hebben, geplaatst in de kast in de inkomhal of de kleerkast. Indien je een redelijk lange gang hebt, kun je wandrekjes installeren die je dan handig verbergt met een leuk gordijntje. Je kunt ook de lege ruimte onder de trap gebruiken als schoenopberger of er een schoenenkast zetten.

Schoenopberger: andere ideetjes

Een ander trucje voor een goedkope schoenopberger: neem een grote plank en plaats er kleine wieltjes onder zodat je de plank onder je bed kunt rollen. Als je je dozen wenst te bewaren en je wandkast groot genoeg is, kun je een deel ervan omvormen in schoenenkast. Vergeet niet een foto van je schoenen op de dozen te kleven om ze snel terug te vinden. Voor jouw schoenen in canvas kun je een tas met verschillende zakken aan de binnenzijde van de kleerkast hangen om het schoeisel op te bergen.