Schoenen opruimen: nuttige tips

Sportschoenen, sandalen, laarzen... Je weet haast niet meer hoeveel schoenen je wel bezit. Het moment is aangebroken om ze veilig op te bergen. Hoe moet je je schoenen opruimen? Van gewone schoendozen uit karton tot een schoenenkast, welke oplossing is het meest geschikt om zo weinig mogelijk ruimte te gebruiken en tegelijk je schoenen uit het zicht en toch binnen handbereik te houden? Hier zijn enkele praktische tips die je meteen kunt toepassen.

Schoenen opruimen: goedkope ideeën

Beschik je over een schoenenkast maar zit die al vol? Schoenen opruimen kun je ook doen door ze te stapelen. Plaats een lang hokjesetui in de wandkast om de schoenen efficiënt te bewaren. Je wint zo ruimte zonder veel geld uit te geven. Je kunt ook een schoenenrek plaatsen op de bodem van uw kleerkast, zo heb je ze altijd bij de hand en beschik je over voldoende hoogte om de laarzen te plaatsen. Een andere oplossing, vooral voor in een dressoir, bestaat erin om een schoenenrek achter een deur vast te hangen. Stop de schoenen in dat geval in een tas van doorschijnend plastic om te vermijden dat ze stof opnemen.

Schoenen opruimen voor de doe-het-zelver

Stel zelf je schoenenkast samen door wandrekjes te installeren, met aangepaste hoogte en lengte, onder de trap of in de inkomhal. Je kunt het meubel dan verven of inrichten zoals je het zelf wenst! Als je je schoendozen wenst te bewaren, kun je er een foto op kleven van de schoenen die erin zitten. Je kunt ook de schoenen opbergen in doorschijnende dozen, zodat je het juiste schoeisel meteen kunt vinden. Schoenen opruimen kun je ook doen met kastjes die voorzien zijn van vakjes.