Tips voor de juiste keuze van een laarzenrek

Laarzen zijn praktisch, comfortabel en esthetisch, bovendien houden ze je overeind in de koude winters. Zwart of bruin, in leder of kunststof, de paren stapelen zich op. Hoe moet je je laarzen opruimen om ze te beschermen tegen slijtage en tegelijk ervoor te zorgen dat je ze snel terugvindt? Indien je nog geen laarzenrek hebt, zijn er een meerdere oplossingen en enkele handigheidjes. Hier zijn enkele ideeën die laarzen opruimen mogelijk maken zonder al te veel hoofdbrekens.

Laarzenrek en andere oplossingen die laarzen opruimen vereenvoudigen

Heb je schoendozen of een schoenenkast volgepropt met allerhande laarzen? Plaats dan snel een laarzenrek met verticale stangen in je kleerkast of bergruimte. Je kunt verschillende paren erin opbergen zonder dat ze beschadigd kunnen raken. De laarzen blijven recht staan en, indien de stang aangepast is, kun je zelfs schoenspanners in de laarzen steken voor je ze op het laarzenrek zet. Er bestaan tevens speciale zakken waarmee laarzen opruimen aanzienlijk sneller kan gebeuren: ze beschermen het schoeisel perfect en maken het efficiënt stapelen van de laarzen mogelijk.

Een alternatief voor het laarzenrek: hang je laarzen omhoog met een uitschuifbare staaf en haken/knijpers. Ook daar blijven je laarzen steeds recht. Zorg er wel voor dat het vastgehaakte deel van de laars beschermd wordt, ander kan dat sporen achterlaten op het leder of de stof.

Van het klassieke laarzenrek tot de designbox

Je wil wel wat anders dan een gewoon laarzenrek? Laarzen opruimen kan ook op creatieve wijze gebeuren, zoals met doorschijnende dozen in pvc, die je laarzen in perfecte staat houden. Je kunt ze opstapelen of onder het bed schuiven. Aan hun doorschijnende kant kun je zien welke schoenen erin zitten, zodat je snel het juiste schoeisel opgespoord hebt.