Alles wat je moet weten om wintertenen te behandelen

Van uitdroging van de huid tot wintertenen, onze voeten krijgen het hard te verduren in de winter. Daarom moet je ze dagelijks verwennen tijdens het koude weer. Hier zijn enkele tips om wintertenen te behandelen en pijnlijke kloven te voorkomen. Ook wordt uitgelegd welk middel tegen wintertenen je best kunt gebruiken.

Volg onze tips om wintertenen te behandelen

Om wintertenen behandelen overbodig te maken, blijft voorkomen beter dan genezen. Daarvoor moet je de gevoelige delen van je voeten beschermen tegen de kou, met behulp van wollen kousen en comfortabele schoenen. Wanneer je je voeten wast, moet je vermijden om ijskoude voeten in kokend water te steken. Laat je voeten eerst opwarmen tot op kamertemperatuur voor ze onder te dompelen. Je voeding speelt ook een rol: vitamines A, B3 en D zijn een goed middel tegen wintertenen. Je kunt ook een preventieve behandeling uitvoeren voor en tijdens de winter met behulp van producten op basis van meidoorn!

Voetverzorging: enkele tips om wintertenen te behandelen

De eerste manier om wintertenen te behandelen bestaat erin je voeten gedurende 20 tot 30 minuten te baden, twee tot drie maal per dag, in een warm aftreksel van knolselderie of bladeren van een notenboom. Vergeet niet om je voeten eerst op te warmen, anders is de temperatuurschok te groot. Tijdens het baden kun je je voeten zacht masseren met de bladeren. Daarna moet je alle delen goed drogen voor je je voeten in wollen kousen stopt. Dit eeuwenoude middel tegen wintertenen zal je verrassen door zijn doeltreffendheid. Binnen enkele dagen is het probleem van wintertenen helemaal opgelost!