Biologische cosmetica voor een natuurlijke voetverzorging

Natuurlijke cosmetica en biologische cosmetica zijn steeds nadrukkelijker aanwezig in de rekken van winkels en schoonheidssalons. Hun heilzame werking voor het lichaam is afdoende bewezen, nu moet je deze producten enkel nog kennen en herkennen.

Geniet van de voordelen van biologische cosmetica voor je voeten

Het eerste goedkope en eenvoudige artikel binnen de natuurlijke cosmetica blijft de puimsteen. Dit materiaal van vulkanische oorsprong helpt om je eeltplekken te verwijderen. Binnen de biologische cosmetica vind je peeling-producten op basis van plantaardige oliën, zeezout of poeder van abrikozenpitten. Daarnaast zijn er vochtinbrengende crèmes en verfrissende balsems op basis van etherische olie met lavendel of blauwe menthol. Met de natuurlijke cosmetica of biologische cosmetica kun je ook je nagels verwennen, dankzij de natuurlijke oplosmiddelen en nagellakken.

Biologische cosmetica: hoe herken je ze?

De enige manier voor de consument om te weten of het gaat om biologische cosmetica bestaat erin te letten op de verschillende labels zoals ECOCERT, BDIH, AIAB… Deze labels staan op alle biologische cosmetica die voldoen aan de biologische productienormen. Ze worden toegekend door privé-instellingen die elk product verifiëren volgens de specificaties op het vlak van gebruikte grondstoffen, productieproces, naleving van bepaalde ethische en milieunormen enz. Voor natuurlijke cosmetica is de identificatie van producten nog complexer, omdat er geen label of gerichte controle bestaat. Let in dat geval dus goed op de samenstelling van de producten.