De juiste inlegzolen kiezen

Steeds meer personen lijden aan allerhande voetkwalen, vaak het gevolg van slecht schoeisel en een hectische levensstijl. In heel wat gevallen kan de pijn verzacht worden door inlegzolen te gebruiken. In overleg met je podotherapeut kun je op die manier genieten van een aangepaste zool op maat.

Afwijkingen die het dragen van inlegzolen nodig maken

Pijn aan het kussen van de voetzolen is vaak verbonden aan abnormale spanningen en drukken die inwerken op de middelvoet onder de voetgewrichten, tussen de tenen en middenvoetsbeentjes. Om die pijn te verlichten, wordt het gebruik van inlegzolen aanbevolen. Het type en de vorm van die zool hangt af van de specifieke kenmerken van de aandoening, maar in elk geval dien je een podotherapeut hierover aan te spreken. Tevens moet je schoenen dragen die aangepast zijn aan de inlegzolen.

Inlegzolen aangepast aan elke voetanatomie

Er zijn verschillende types van inlegzolen verkrijgbaar, naargelang de vorm van de welving van de plant van de voet. Aan personen met platvoeten zal aanbevolen worden een zool met een bult te dragen, gemeten door de podotherapeut. Je kunt tevens kiezen tussen een korte of complete zool voor het ontlasten van de pijnlijke afzetpunten. Naast de keuze van de inlegzolen kun je ook de reflexologie uitproberen om de pijn te verzachten. Dit gebeurt door zachte, cirkelvormige massages van je voeten.