De juiste voetverzorgingsproducten in de winter

In de winter moeten je voeten nog meer dan anders verwend worden. Met allerhande voetverzorgingsproducten kun je ze beschermen tegen transpiratie en uitdroging. Hier zijn enkele nuttige tips voor mooie voeten.

Welke voetverzorgingsproducten gebruiken in de winter

In de winter is het belangrijk om je voeten dagelijks te verwennen met voetverzorgingsproducten, zodat er zich geen hoornlaag vormt en de opperhuid van de voeten niet uitdroogt. In de eerste plaats moet dode huid verwijderd worden met een peeling-product. Gebruik slechts eenmaal per week een puimsteen om de onderzijde van je voeten glad te maken. Na het spoelen en drogen breng je een voedende crème aan, speciaal ontworpen voor droge huid of voor voetverzorging in de winter. Op die manier zul je altijd mooie voeten hebben. Stop je voeten dan in katoenen kousen om ze ’s nachts te beschermen. De volgende ochtend zullen je voeten als nieuw aanvoelen!

Massage van de voeten met behulp van voetverzorgingsproducten

Na een middagje shoppen of een uitputtende dag op kantoor, kan een massage van je voeten bij jou thuis of in een schoonheidsinstituut erg verkwikkend zijn. Enkele minuten volstaan om de bloedsomloop te bevorderen en de vermoeidheid te doen verdwijnen. Thuis kun je tal van voetverzorgingsproducten gebruiken voor de massage, zoals etherische olie of een lotion tegen zware benen. Een kleine tip: begin met een grondige massage van de voetzool en werk dan verder naar boven, met de tenen en enkels.

Voor perfect mooie voeten moet je in de winter ook je nagels verzorgen, met behulp van vijltjes en beschermende nagellakken.