Droge voeten verzorging: tips voor heerlijk zachte voeten

Zijn je droge voeten bedekt met een hoornlaag? Hier zijn enkele tips voor de dagelijkse droge voeten verzorging. Met de juiste droge voeten creme kun je het onaangename gevoel van uitdroging bestrijden en je voeten er weer perfect elegant laten uitzien.

Droge voeten verzorging bij jou thuis

Als je geen tijd of geld hebt om de droge voeten verzorging te laten uitvoeren door een professional, kun je je voeten zelf verwennen met enkele heel eenvoudige handelingen. Zo kun je je voeten zacht peelen met een puimsteen of rasp. Stop je voeten daarna in een voedend en hydraterend bad waarin je enkele druppels etherische olie of amandelolie giet. Nadat je je voeten goed gedroogd hebt, masseer je ze met een droge voeten creme. Besteed daarbij vooral aandacht aan de droogste delen, zoals de hiel of de basis van de tenen.

Laat de droge voeten verzorging uitvoeren door professionals

Als je droge voeten creme geen oplossing biedt, kun je een schoonheidsinstituut opzoeken. De schoonheidsspecialiste zal eerst een voetenscrub uitvoeren, daarna een massage met een vochtinbrengende balsem en zal eindigen met een voedend masker. De droge voeten verzorging duurt in het algemeen ongeveer 45 minuten, voldoende tijd om je voeten heerlijk te laten verwennen.

Indien je je voeten grondiger wenst te laten verzorgen om de hoornlaag te laten verwijderen, kun je terecht bij een podotherapeut. Die beschikt over gespecialiseerd materieel en weet hoe je voeten aan te pakken.