Eco schoenen voor een duurzame aanpak

Op het werk en bij een avondje uit, je schoenen vergezellen je overal. Ze moeten comfortabel en origineel zijn, maar weet je ook hoe ze vervaardigd zijn? Bij de productie worden vaak chemische producten en andere vervuilende stoffen gebruikt. Vandaag de dag hebben een aantal merken echter een lijn van eco schoenen. Je kunt ook kiezen voor fair trade schoenen, vaak zijn het bio-artikelen en verminderen ze dus uw ecologische voetafdruk. Of ze nu uit latex of hout zijn, aan jou de keuze om eco schoenen te kopen!

Eco schoenen aan jouw voeten

Tegenwoordig bieden tal van grote merken eco schoenen aan. Het label "eco- friendly" bevordert de creatie van fair trade schoenen, gemaakt van duurzame of gerecyclede materialen. Het looien gebeurt op basis van plantenextracten, met producten die geen vervuilende zware metalen bevatten. Sportschoenen, slippers en laarzen worden vervaardigd met hennep, bamboe, zijde of wol. Deze eco schoenen zijn de ideale groene oplossing.

Eco schoenen, een nieuwe modetrend

Hoewel het gaat om eco schoenen, moeten ze niets inboeten aan aantrekkingskracht. Wat ook het gebruikte materiaal is, natuurlijk of gerecycled, jouw eco schoenen of faire trade schoenen gaan mee met de mode en kunnen elk seizoen en met eender welk type kleding gedragen worden. Van de vervaardiging tot de verkoop, wanneer het label dit aangeeft is alles 100% ecologisch en rechtvaardig.