Een heerlijk zachte huid dankzij een voetenscrub

We zijn een hele dag in de weer en voor onze voeten is dat vaak een heuse marteling. Wat is de oplossing daarvoor? Regelmatig een voetenscrub uitvoeren aangevuld met een voetbehandeling voor een complete hydratering. Heerlijk zachte voeten zijn het resultaat!

Een voetenscrub als wekelijkse gewoonte

De beste voetbehandeling bij droge huid en eeltplekken is ongetwijfeld de voetenscrub. Maak er een gewoonte van om eenmaal per week deze voetbehandeling uit te voeren om dode of droge huid te verwijderen. De voetenscrub is erg belangrijk, want de wrijving tussen de huid en de schoen versnelt de vorming van eeltplekken. Probeer ook eenmaal per week de onderkant van je hiel te behandelen met een puimsteen of je voeten te masseren met een peeling-crème op basis van natuurlijke zouten en etherische oliën.

Voetenscrub: de juiste reflexen

Voor heerlijk zachte voeten kun je tal van goede gewoonten aannemen. Laat je inspireren door de tips van je grootmoeder voor een voetbehandeling en dompel je voeten onder in een waskom met warm water, waarin je twee tot drie handjes grof zout hebt gegooid. Laat je voeten dan gedurende 10 à 20 minuten weken. Wrijf daarna met een puimsteen aan de onderzijde van je voeten voor een grondige voetenscrub. Nadat je je voeten gedroogd hebt, moet je ze goed hydrateren. Breng geregeld een vochtinbrengende crème aan op je schone en droge voeten om de vorming van eeltplekken en droge huid tegen te gaan.