Enkele tips om voetblaren te behandelen

Kun je je schoenen echt niet langer dragen of een lange wandeling maken zonder dat ze vol blaren komen te staan die lelijke littekens achterlaten? Hier zijn enkele nuttige tips voor de verzorging van blaar. Het gaat telkens om eenvoudige handelingen om voetblaren te behandelen en onbezorgd te kunnen stappen.

Voetblaren behandelen: de juiste reflexen

De aanhoudende wrijving van de huid veroorzaakt het loskomen van de opperhuid, waardoor die een holte vormt waarin helder vocht zit. Voor de verzorging van blaar, moet de wonde na het doorprikken gereinigd worden met zeepwater. Breng daarna een antisepticum aan en laat de wonde goed drogen voordat je ze beschermt met een pleister om infecties te vermijden. Zelfs al is voetblaren behandelen niet moeilijk, het is in ieder geval eenvoudiger dit probleem te vermijden door aandacht te besteden aan de schoenen die je koopt. Draag ook steeds dikke kousen bij lange wandelingen.

Voetblaren behandelen: de juiste producten

Voor de verzorging van blaar of om blaren te voorkomen, zijn tal van middeltjes verkrijgbaar in de winkel. Een goed idee: doorschijnende beschermingen op basis van gel die direct aan de achterzijde van de schoen geplaatst worden om de hielen te beschermen. Dit systeem wordt direct in de schoen toegepast. Sommige merken bieden ook doorschijnende kussentjes aan die op de voet gezet worden om wrijvingen en irritaties te vermijden. In de apotheek vind je daarnaast ook gels die wrijving tegengaan.

Om voetblaren te behandelen, zijn er ook speciale pleisters die een verzorgende en herstellende gel bevatten.