Etherische oliën voor je voeten, een bron van welzijn

Etherische oliën zijn natuurlijke en voedende producten die tal van voordelen bieden voor je voeten. Dankzij hun ontspannende en zachtmakende werking, zijn ze ideaal voor een heerlijk voetenbad en of een voetverzorging bij jou thuis. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van etherische oliën.

Geniet van de heilzame werking van etherische oliën

Om je voeten te ontspannen en verzorgen, kan geen enkel artikel tippen aan de etherische oliën. Stel zelf je ontlastende voetenbad samen: meng 10 druppels citroenolie, 10 druppels cipresolie, 3 druppels bonenkruidolie en 3 soeplepels olijfolie en giet dit alles in een bak met warm water. Neem dit voetenbad voor je gaat slapen, met goed gewassen voeten. Ontspanning gegarandeerd!

De perfecte verzorging van je voeten met etherische oliën

Etherische oliën voor je voeten kun je ook zonder voetenbad gebruiken voor een heerlijke voetverzorging. Voor een voedende crème voor je voeten kun je bijvoorbeeld 10 druppels teunisbloemolie, 25 ml zoete amandelolie en 3 g korrels van bijenwas doen smelten in een waterbad. Neem de pot van het vuur en voeg er beetje bij beetje 25 ml gedistilleerd water aan toe. Giet dan 4 druppels etherische oliën van rozen, sandel en lemongras toe en laat alles nog een poosje sudderen. Wanneer het mengsel afkoelt, zul je zien dat het verdikt. Deze crème op basis van etherische oliën zal je momenten van volstrekte ontspanning verschaffen. Breng de crème voorzichtig aan op je voeten met masserende bewegingen.