Gele voetnagels: tips om ze te verzorgen

Je gruwelt bij het idee dat iemand je voeten en vooral je gele nagels te zien krijgt? Geen paniek, er bestaan doeltreffende oplossingen om je gele voetnagels te verzorgen en ze er opnieuw mooi en gezond te laten uitzien. Eerst moet je echter de symptomen kunnen herkennen.

Gele voetnagels: onmiskenbare symptomen

Verschillende elementen kunnen verkleurde of gele voetnagels veroorzaken: het dikker worden van de nagels onder druk van de schoen, een bloeduitstoring na een val of stoot, nagellak die het ademen belemmert of een schimmel. Het verdikken van de nagel kan het gevolg zijn van de gewijzigde groei van de nagel. Ook andere factoren kunnen een rol spelen bij gele nagels, zoals de leeftijd, een ziekte of specifiek dieet. Een goede keuze van de schoenen is daarbij van groot belang, kies bijvoorbeeld voor leren schoenen die minder week maken.

Gele voetnagels: kies voor de juiste behandeling

Gele nagels zijn gewoon nagels die verdikt zijn onder druk en zijn aangetast in de schoen waar ze niet kunnen verluchten. Het is dus belangrijk om je nagels goed te verzorgen. Scholl, een bekend merk voor voetverzorgingsproducten, heeft onlangs een handig toestel op de markt gebracht met de naam "Perfecte nagels 3 in 1". Het bevat een vijl en twee serums om gele voetnagels te behandelen. Op die wijze kun je verkleurde en gele voetnagels verzorgen en ze hun gezonde glas teruggeven.