Hallux Valgus behandeling: behandel zelf je voetknobbels!

Veel personen zijn op zoek naar een Hallux Valgus behandeling. Deze vervorming, die vaak voorkomt aan de dikke teen, is erg hinderlijk. De voetknobbels zijn nog pijnlijker door de wrijving met de schoen. In dat geval mag je best niet te lang wachten om een grondige behandeling uit te (laten) voeren.

Opereren, een efficiënte Hallux Valgus behandeling

Op het vlak van de Hallux Valgus behandeling is een chirurgische correctie meestal aangewezen. Deze ingreep is niet gericht op het gladschaven van de bult, maar op het aanpakken van de oorzaak in de voet zelf. Na de operatie blijf je doorgaans pijn voelen gedurende twee tot drie dagen. Daarna moet je een postoperatieve sandaal dragen gedurende 4 tot 5 weken, daarna een redelijk brede schoen gedurende 4 weken. Meestal moet je dus ongeveer 8 weken wachten voordat je opnieuw gewone schoenen kunt dragen. Wacht niet tot je schoenen volledig vervormd zijn en laat je voetknobbels snel behandelen!

Hallux Valgus behandeling: tips om de vervorming te vertragen

Er bestaan geen wondermiddeltjes om voetknobbels te voorkomen, maar met een aantal tips kun je de vervorming van je voeten echter wel vertragen. De eerste tip bij de Hallux Valgus behandeling bestaat erin spitse schoenen of schoenen met te hoge hakken te vermijden. Raadpleeg tevens een podotherapeut, die specialist kan de evolutie van de Hallux Valgus afremmen door de overtollige hoornlaag, eelt en likdoorns te verwijderen. Hij kan ook zolen voorschrijven om de steunpunten te verbeteren, of orthesen om de stand van de voet en de tenen te corrigeren. In ieder geval is het belangrijk dat je professionele hulp zoekt.