Het belang van de anatomie voet bij de keuze van je schoenen

Elke persoon heeft een andere anatomie voet, daarom moet je altijd aangepaste schoenen uitzoeken. Steeds meer personen lijden immers aan pijn en vergroeiingen die te wijten zijn aan een slecht schoeisel.

Goed de anatomie voet kennen voor je begint met schoenen uitzoeken

Er zijn verschillende types van voeten: 40 tot 45% van de bevolking heeft een universele voet, daarnaast zijn er nog voeten die naar buiten gericht zijn, holle voeten, klompvoeten enz. Tot de voorwaarts draaiende voeten behoren onder andere de plat- en knikvoeten. Bij het schoenen uitzoeken is het van belang jouw type te kennen. Om te weten wat jouw anatomie voet is, ga je best naar een podotherapeut en toon je hem de schoenen die je het meest draag. De mate en plaats van slijtage van het schoeisel is vaak een indicatie van je anatomie voet.

Welke schoenen uitzoeken naargelang je anatomie voet?

Zodra je de anatomie voet kent, moet je de juiste schoenen uitzoeken. Personen met een universele voet kunnen een universele schoen kopen die een perfecte stabiliteit biedt. Bij voorwaarts draaiende voeten is het belangrijk een podotherapeut te raadplegen, hij zal je speciale steunzolen op maat voorschrijven. Voor buitenwaarts draaiende voeten moet je aangepast schoeisel dragen, zelf al past ook een universele schoen.