Hoe kun je voetschimmel behandelen?

Voetschimmel is een schimmelinfectie van een of beide voeten. Om voetschimmel te behandelen, bestaan er een aantal doeltreffende oplossingen. Het voorkomen van voetschimmel is vooral een kwestie van een dagelijks onderhoud van je voeten.

Voetschimmel behandelen: focus op de verschillende behandelingen

Er bestaan medicijnen om voetschimmel te behandelen in de vorm van gels, crèmes, poeder, spray of tabletten. Eerst moet de betreffende plek ontsmet worden. Breng een schimmeldodend middel aan om de voetschimmel te behandelen. Vergeet ook niet je voeten geregeld te wassen. Er zijn tevens nagellakken op basis van amorolfine, verkrijgbaar op medisch voorschrift, die direct op de nagel worden aangebracht en de voetschimmel doen verdwijnen. Deze behandeling, een of twee maal per week, duurt redelijk lang: doorgaans tussen zes maanden en een jaar.

Voetverzorging om voetschimmel behandelen overbodig te maken

Om het optreden van voetschimmel te vermijden, kun je je voeten dagelijks verzorgen op eenvoudige wijze. Herstel ook beschadigde nagels, omdat die infecties bevorderen. Wanneer je uit het bad komt of gezweet hebt in je schoenen, moet je je voeten goed drogen tussen de tenen met katoen of watten.

Voetschimmel behandelen kan overbodig zijn als je de nodige voorzorgen neemt. Loop bijvoorbeeld niet blootsvoets op openbare plaatsen zoals aan het zwembad. Behandel kleine wondjes en likdoorns, aangezien die het binnendringen van dermatofyten mogelijk maken en zo bijdragen tot de ontwikkeling van voetschimmel.