Koude voeten bestrijden met perfecte voetenwarmers

Koude voeten hebben is erg onaangenaam, vooral wanneer ‘s winters het gure weer dit koudegevoel nog versterkt. Soms zijn koude voeten het gevolg van een aandoening die je kunt behandelen. Waarom hou je je voeten intussen niet lekker warm met voetenwarmers?

Koude voeten: van behandelingen tot voetenwarmers

Er zijn verschillende behandelingen tegen koude voeten. In de eerste plaats moet je de eventuele aandoening aanpakken die verantwoordelijk is voor de symptomen, bijvoorbeeld atherosclerose of hypothyreoïdie. Het koudegevoel kan ook te wijten zijn aan een verkeerde voeding of een gebrek aan jodium, vitamine B en E in het eten en drinken. Een andere remedie tegen koude voeten bestaat erin de bloedsomloop te bevorderen, bijvoorbeeld door aan sport te doen. Je kunt ook voetenwarmers in huis halen om je voeten op te warmen. Vermijd in elk geval bruuske temperatuurwijzigingen en neem regelmatig een warm voetenbad.

Focus op de voetenwarmers

Wanneer de winter arriveert, moet je je voorbereiden op het koude weer en proberen koude voeten efficiënt te bestrijden. Voetenwarmers zijn onontbeerlijke accessoires wanneer je gaat skiën, wandelen in de sneeuw of fietsen in de bergen. Ze wekken een zachte en stabiele warmte op, tussen 37 en 40 °C zodra ze in contact komen met de lucht en blijven 6 tot 12 uur werkzaam, afhankelijk van het product. Voetenwarmers worden doorgaans op de betreffende plek vastgehecht. In feite gaat het om een plastic zak die vloeibare chemische stoffen bevat. De warmte is afkomstig van de oxidatie van de ijzerdeeltjes in de vloeistof. Deze materialen zijn uiteraard niet giftig en schaden ook het milieu niet.