Opgezwollen voeten: oplossingen voor lichtere voeten

Voelen je tenen aan als cocktailworstjes wanneer je je schoenen ‘s avonds uittrekt? Meestal zijn de warmte of het lang rechtstaan de oorzaak van opgezwollen voeten. Volg onze tips om niet langer met pijnlijke voeten te gaan slapen!

Goede reflexen om opgezwollen voeten te bestrijden

Zware benen en opgezwollen voeten wijzen doorgaans op problemen met de bloedsomloop. Koude temperaturen zullen je daarom helpen om de bloedstroom te stimuleren door plaatselijk een vasoconstrictie (vernauwing van de bloedvaten) tot stand te brengen. In de apotheek vind je producten die je voeten nieuwe kracht geven op basis van dit "koude-effect". Om de bloedsomloop in je benen verder te bevorderen en pijnlijke voeten te voorkomen, plaats je ‘s nachts een of twee hoofdkussen onder je kuiten; eenmaal per dag (’s avonds voor je gaat slapen of ’s ochtends wanneer je opstaat) zet je je benen verticaal tegen de muur gedurende enkele minuten.

Speciale producten om opgezwollen voeten tegen te gaan

Om de bloedsomloop in je voeten te bevorderen, ontspan je jezelf een tiental minuten met een heerlijk voetbad, waarin je enkele relaxerende oplostabletten doet. Er zijn tal van schoonheidsproducten op de markt, zoals bio-gels met etherische oliën, die je helpen opgezwollen voeten te bestrijden. Deze middeltjes zijn erg verkwikkend en geven je de indruk dat je je voeten onderdompelt in een bad vol met ijsblokjes. Om pijnlijke voeten tegen te gaan, kun je ook een verfrissende crème of mousse voor zware benen aanbrengen. Dit type product kan zelfs boven panty’s gebruikt worden.