Pedicure in de zomer: je voeten verzorgen zodra je terug bent van het strand

De wrijving van de huid op het warme zand, het baden in zout water... De lange dagen op het strand stellen je voeten danig op de proef. Een goede pedicure is dus aangewezen na afloop van je strandvakantie. Hier zijn alvast enkele tips voor een goede voetverzorging.

Pedicure: goede ideeën voor na het strand

Zomerse uitstapjes naar het strand zijn uiterst aangenaam. Bij je terugkomst stel je echter vaak vast dat je voeten heel wat geleden hebben. Neem dus de tijd voor een goede pedicure en herstel je huid voordat het ontsteekt. Spoel je voeten eerst goed onder leidingwater. Dan reinig je wondjes met een ontsmettingsmiddel. Voor een goede voetverzorging in de zomer moet je mogelijke infecties zo snel mogelijk aanpakken.

Verwen je voeten met een pedicure

Om zonder zorgen naar het strand te kunnen gaan, is een dagelijkse pedicure aanbevolen. De eerste raad bestaat erin de voeten goed te hydrateren om de vorming van een hoornlaag tegen te gaan. Daarvoor breng je een vochtinbrengende crème goed masserend aan op je voeten wanneer je uit de douche stapt. Indien je dode huid moeilijk weg krijgt, kun je puimsteen onder de douche gebruiken. Na de voetverzorging kun je verder genieten van de lange zomer met een vrouwelijke en elegante touch. Laat je daarvoor verleiden door nagellak in trendy kleuren. Onze tip: zelfs op het strand kun je je voeten verwennen. Voor een kleine voetenscrub kun je nat zand gebruiken, of droog zand vermengd met zonnebrandcrème.