Puimsteen: een natuurlijke verzorging voor de voeten

Het lijkt op een vreemde spons, maar met zijn stevig en tegelijk luchtig uitzicht is de puimsteen een uitstekende natuurlijke verzorging van de voeten, waarmee je huid er glanzend en piekfijn zal uitzien. De puimsteen biedt meerdere voordelen, maar je moet hem wel juist en regelmatig gebruiken.

De voordelen van puimsteen Puimsteen biedt tal van voordelen. In de eerste plaats zorgt hij voor een schurende en peeling-werking van de huid, hetgeen al sinds de Oudheid bekend is. Na enkele beurten is je huid heerlijk glad zonder dat deze natuurlijke verzorging je voeten beschadigt. Aangezien de puimsteen steeds zachter wordt hoe meer je hem gebruikt, kun je na verloop van tijd ook je tenen en andere gevoelige delen van je voet ermee behandelen.

Eenvoudige handelingen voor een natuurlijke verzorging met puimsteen Om dode huid en eeltplekken efficiënt te verwijderen, moet je de puimsteen op een adequate wijze gebruiken. Gebruik de puimsteen elke avond voor je gaat slapen, zodat je voeten na de natuurlijke verzorging kunnen rusten. Stop eerst je voeten gedurende ongeveer 10 minuten in een bad met zeepwater om het vel zacht te maken. Gebruik dan de puimsteen om de huid mild te scrubben en breng daarna vochtinbrengende crème aan. Bescherm je voeten ten slotte met een paar kousen. Er bestaan verschillende types van puimsteen, verkrijgbaar bij je apotheek of in grote supermarkten.