Schoenen tegen zware voeten: schoeisel om vermoeide voeten tegen te gaan

Geïnspireerd door de ademende schoenen van Geox, heeft een bedrijf uit het Franse Toulouse besloten innovatieve schoenen tegen zware voeten en rugaandoeningen op de markt te brengen. Deze schoenen, die helpen om vermoeide voeten te bestrijden, zijn gebaseerd op de modernste technieken van de luchtvaartkunde.

Schoenen tegen zware voeten: eindelijk rust

Het ontwerp van deze schoenen tegen zware voeten steunt op een van de recentste bevindingen uit de lucht- en ruimtevaart: SPADD of ‘Smart Passive Damping Device’. Met die technologie worden trillingen, die bijvoorbeeld satellieten kunnen beschadigen bij de lancering, binnen de perken gehouden. De schoenen tegen zware voeten zijn gebaseerd op hetzelfde principe: schokken en vibraties tijdens het wandelen worden geabsorbeerd waardoor vermoeide voeten worden tegengegaan. Daarvoor zijn de schoenen uitgerust met rigide zolen die zorgen voor een goede demping.

Schoenen tegen zware voeten: een doordachte oplossing

Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende bedrijven uit de sector en met de steun van het agentschap Midi-Pyrénées Innovation. Twee jaar van Onderzoek en Ontwikkeling zijn nodig geweest om de schoenen tegen zware voeten te optimaliseren. Het bedrijf heeft onlangs zijn gamma van uitgaansschoenen gelanceerd, met een vijftiental artikelen voor heren en dames, hetgeen een gevarieerd aanbod verzekert. Bovendien zal de verkoop van dit schoeisel tegen vermoeide voeten zorgen voor de creatie van een aanzienlijk aantal banen!