Tips voor een optimale ingegroeide teennagel behandeling

Een ingegroeide teennagel is een bron van leed en ziet er bovendien niet erg mooi uit. Voor de ingegroeide teennagel behandeling bestaan er tal van remedies, je moet echter vooral zorgen voor een regelmatig onderhoud en veel belang hechten aan de hygiëne.

De ingegroeide teennagel behandeling proberen te voorkomen

Een ingegroeide teennagel wordt veroorzaakt door het binnendringen van stukjes nagel in het vlees, wat lijdt tot ontsteking en pijn. Tal van factoren kunnen verantwoordelijk zijn voor dit probleem: erfelijke vervorming van de nagel, slecht passende of te kleine schoenen, bepaalde medicatie enzovoort. Wat ook de oorzaak is, wanneer de symptomen verschijnen moet je onmiddellijk een arts of podotherapeut raadplegen. Die zal de juiste ingegroeide teennagel behandeling voorschrijven.

Ingegroeide teennagel behandeling: tips voor verzorging

De ingegroeide teennagel behandeling kan tal van ingrepen en producten omvatten. Doorgaans worden twee typen onderscheiden: preventieve en curatieve middelen. Tot de preventieve behandelingen behoren de verzorging met antiseptica van de ontstoken nagel en aangepaste voetverzorgingen. Curatieve behandelingen voor een ingegroeide teennagel bestaan uit het toedienen van antibiotica en antiseptica, meestal in de vorm van een voetbad. Soms behelst de pedicure ook metalen tangen of ringetjes om de nagel uit het vlees te houden.