Voetpijn: tips om pijnlijke voeten te verlichten

Na een lange werkdag, een avondje dansen of een intensieve sportinspanning hebben we allemaal wel eens last van pijnlijke voeten. Hier zijn enkele tips om voetpijn te voorkomen en iets te doen aan spanningen of gezwollen voeten.

Voetpijn? Volg onze tips om de pijn te verzachten

Hier zijn enkele handige tips om voetpijn te verzachten: neem regelmatig een lauw bad waarin je twee aspirientjes doet. Saliethee kan ook helpen om pijnlijke voeten te bestrijden. Een andere techniek bestaat erin etherische olie met pepermunt in warm water te doen en daarin je voeten te stoppen. Spanningen en gezwollen voeten behandel je door een zak met bevroren erwten of ijsblokjes op je voeten te leggen. Voordat je gaat slapen kun je ten slotte een kussen onder je voeten leggen om ze een beetje op te tillen. Zo verdwijnt de voetpijn wanneer je de ganse dag rechtop hebt gestaan.

Enkele oefeningen om voetpijn te doen verdwijnen

Om voetpijn te verzachten kun je ook enkele eenvoudige oefeningen uitvoeren. Sta bijvoorbeeld een vijftigtal seconden op de punten van je tenen en kom dan weer langzaam omlaag; nadat je voeten opnieuw plat op de grond staan, draai je ze een twintigtal keren naar buiten, door de zijkanten tegen de grond te drukken. Om pijnlijke voeten te bestrijden, kun je ook je lichaam voorzichtig een tiental keren naar voren en achteren hellen terwijl je voeten goed recht staan en je voeten evenwijdig zijn. Strek ten slotte je benen en houd ze verticaal tegen een muur gedurende enkele minuten.