Voetreflexmassage: een goede gezondheid dankzij je voeten

De voetreflexologie steunt op de theorie dat alle organen in verbinding staan met een specifiek punt van de voeten. Door het masseren van elk deel kan je volledige lichaam dus gestimuleerd worden. De voetreflexmassage is een eeuwenoude en wetenschappelijk doeltreffende techniek die je welzijn en ontspanning verschaft.

Voetreflexmassage: eenvoudige en heilzame handelingen

Een typisch kenmerk van de voetreflexologie is dat het een zachte en natuurlijke geneeswijze is die je ook eenvoudig op jezelf kunt toepassen. Probeer dus bij jou thuis een voetreflexmassage uit te voeren om de dagelijkse stress te doen verdwijnen en allerhande vormen van pijn in je lichaam te verzachten. Doe dit ‘s morgens voor het ontbijt of ‘s avonds voor het avondmaal, in sessies van vijftien minuten. Op die manier wordt je stofwisseling opnieuw in evenwicht gebracht en zal ook je humeur verbeteren. Aangezien de voetreflexologie haar nut reeds bewezen heeft, wordt aangeraden de precieze massagepunten te onthouden om je kennis toe te passen bij andere personen.

De voetreflexmassage: een moment van hemels welzijn

De voetreflexmassage voer je uit in een rustige ruimte en met soepele en warme kleding. Ga in kleermakerszit zitten, op de grond of op een stoel, met de voeten stevig tegen de bodem, en begin met je handen te wrijven om de energiestroom te bevorderen. Oefen daarna telkens een stevige druk uit met je duim op de gekozen plaats, zonder je pijn te doen, terwijl de andere hand je voet vasthoudt. Masseer elk punt tussen 30 en 50 seconden. Pas de voetreflexologie steeds voorzichtig toe om geen pijn te veroorzaken. Vergeet niet even te stretchen na afloop van de massage.