Voetverzorging: hoe behandel je wratten?

Wratten zijn kleine vergroeiingen die vaak verschijnen op de voeten en voor hinder en pijn kunnen zorgen. Daarom moet snel opgetreden worden om de wratten te verwijderen. Maar hoe behandel je wratten? Hier zijn alvast enkele tips.

Wratten op de voetzoel: hoe behandel je wratten?

Om te voorkomen dat het nodig is wratten te verwijderen, kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Vermijd het in de eerste plaats om blootsvoets rond te lopen op openbare plaatsen, vooral aan het zwembad, op het strand en in sportcentra. Als het toch zover is, hoe behandel je wratten? Probeer in dat geval besmetting te vermijden, vooral indien je kinderen hebt. Bedek daarvoor de wratten gedurende de volledige behandeling en was je handen nadat je de wrat of velletjes ervan hebt aangeraakt. Vermijd ook het gebruik van nagelvijltjes en gebruik niet dezelfde badmat en handdoeken als andere personen.

Verzorging van wratten op de voetzool: hoe behandel je wratten?

Hoe behandel je wratten? De behandeling van wratten op de voetzool hangt af van de leeftijd, het type wrat en de lokatie. Meestal duurt ze redelijk lang en zijn meerdere sessies nodig bij een dermatoloog voordat de wrat volledig weggehaald kan worden! De meest radicale oplossing die artsen doorgaans aanbieden is de wratten te verwijderen door bevriezing met vloeibare stikstof. Je kunt een hardnekkige wrat ook laten weghalen met laser, maar in dat geval duurt de genezing lang en blijft vaak een litteken achter.