Voetverzorging: hoe een nagelriemontsteking verzorgen?

Een ontstoken nagelriem is een infectie van de vinger of teen die meestal optreedt wanneer de huid vochtig is. Het wordt beschouwd als een vorm van abces die veroorzaakt wordt door een bacterie. Er bestaan verschillende behandelingen om een nagelriemontsteking te verzorgen, maar om erger te voorkomen moet je eerst de symptomen kunnen herkennen!

Nagelriemontsteking verzorgen en de symptomen ervan herkennen

Om te vermijden dat een ontstoken nagelriem op de spoeddienst behandeld moet worden, worden hier de symptomen beschreven die je moet aanpakken zodra ze verschijnen. De pijn van een ontstoken nagelriem is aanvankelijk best draaglijk. Na enkele dagen of weken wordt de pijn echter steeds intenser en kloppend. Tegelijk wordt etter gevormd. Als de ontstoken nagelriem niet verdwijnt en begint te etteren, raadpleeg dan snel een arts om de nagelriemontsteking te verzorgen.

Een nagelriemontsteking verzorgen: de aanbevolen behandelingen

Indien je op zoek bent naar een methode om een nagelriemontsteking te verzorgen, raadpleeg je best een arts, aangezien die kan inschatten hoe ernstig de situatie is. Om een ontstoken nagelriem te verzorgen, worden meestal ontsmettende sodabadjes bereid in de apotheek op basis van chloor. De arts schrijft doorgaans drie tot vijf baden van tien minuten per dag voor. Ook wordt aanbevolen een zalf aan te brengen en de ontstoken nagelriem elke dag te beschermen met een verband.