Voetverzorging: hoe hielkloven bestrijden

Indien je ten einde raad bent met je hielkoven, geen paniek! Er zijn een aantal goede oplossingen om droge hielen te verzorgen. Met die middeltjes en de juiste instrumenten kun je definitief een eind maken aan dit uiterst vervelende kwaaltje.

Oplossingen om hielkloven te bestrijden

Om hielkloven te bestrijden, moet je vooral geduld tonen, want de verzorging is verfijnd werk. Om een beetje van de dikke hoornlaag te verwijderen, kun je gommen, bijvijlen en puimen met het juiste gereedschap. Maak gebruik van puimstenen, platte vijltjes en peeling-crèmes die helpen tegen droge hielen. Pas ze toe op een droge huid om je voeten niet te bezeren. Hielkloven kunnen ook het gevolg zijn van te platte schoenen, zoals ballerina’s of tennisschoenen. Het is dus raadzaam schoenen met verschillende hoogtes af te wisselen.

De juiste middeltjes in huis tegen hielkloven

Als je niet voldoende tijd hebt om naar de pedicure te gaan, kun je een beroep doen op een aantal middeltjes om je voeten te beschermen tegen hielkloven. De eerste tip is het gebruik van een rasp die, indien mogelijk, aan beide twee kanten werkt: de ene kant schuurt, de andere kant is zachter. Peeling-crème, die doorgaans bestaat uit deeltjes van puimsteen en gemalen vruchtenpitten, is eveneens een onontbeerlijk product. Na de behandeling moet je de huid van je voeten hydrateren met een herstellende crème voor droge hielen of een speciale balsem tegen kloven.