Voetverzorging: hoe zweetvoeten vermijden?

Indien het angstzweet je uitbreekt bij de gedachte dat je je schoenen moet uittrekken bij vrienden of bij de dokter, geen paniek! Overmatige transpiratie van de voeten is geen onoverkomelijk probleem en er bestaan tal van middeltjes en tips om zweetvoeten en kwalijke geurtjes in de schoenen aan te pakken.

Oplossingen om zweetvoeten te voorkomen

Zelfs al heb je weinig tijd of zin, overmatige transpiratie van je voeten kun je voorkomen door ze elke dag gedurende enkele minuten te verwennen. Ontspan je even aan het eind van de dag en stop je klamme voeten in een bad met lauw water, waarin je speciaal badzout doet. Een ander middel om zweetvoeten te bestrijden bestaat erin elke morgen een reukverdrijvende crème aan te brengen, die je voeten de hele dag droog en fris houdt. Aarzel ten slotte niet om een klein flesje voetspray in je tas te stoppen. Deze deodorant wordt direct op de naakte voeten of door de panty’s aangebracht.

Zweetvoeten: hoe vermijd je kwalijke geurtjes?

Indien je op zoek bent naar een efficiënte oplossing tegen zweetvoeten, lees je best de onderstaande tips om hinderlijke geurtjes in je schoenen te doen verdwijnen. Indien je de binnenzolen van je schoenen kunt wegnemen, vervang je ze door transpiratiewerende zolen die je kunt kopen bij je apotheker.

Om de bacteriën te elimineren die verantwoordelijk zijn voor een overmatige transpiratie, kun je je schoenen in een goed gesloten diepvrieszak stoppen en alles een nachtje in de diepvriezer achterlaten. De bacteriën overleven de lage temperatuur niet. Indien de kwalijke geurtjes aanhouden, kun je ook natriumcarbonaat in je schoenen doen. Laat het een volledige nacht inwerken zodat alle geurtjes geabsorbeerd worden. Ten slotte vind je in je apotheek ook speciale sprays voor klamme voeten, die de transpiratie bestrijden en de bacteriën doden.