Voetverzorging: probeer het met voet peeling

De huid van je voeten is tien maal dikker dan die van je gezicht en reageert op wrijvingen door te verharden, wat kan leiden tot hinderlijke likdoorns of eeltplekken. Je voeten moeten daarom goed gehydrateerd worden, maar ook een voet peeling kan wonderen doen. Hier zijn enkele tips voor een gerichte voetverzorging.

Voet peeling, een essentiële voetverzorging

Onze voeten ondersteunen ons de hele dag door en krijgen het vaak hard te verduren. Probeer ze daarom elke week te verzorgen met een voet peeling. De huid wordt erdoor vernieuwd, de bloedsomloop bevorderd en de hydraterende crèmes dringen beter in de huid.

Praktisch: bereid zelf je natuurlijke voet peeling door een soeplepel amandelolie te mengen met een koffielepel suiker. Voor een heerlijke voetverzorging kun je ook olijfolie of grof zout gebruiken.

Voet peeling: de ideale manier om te ontspannen

Een voet peeling is een uitstekende gelegenheid om je volledig te ontspannen. Maak van de gelegenheid gebruik om je voeten te masseren, vooral de welving van de plant van de voet. Zo geniet je en wordt tegelijk je bloedsomloop gestimuleerd.

In de apotheken en grote supermarkten vind je tal van middeltjes voor voetverzorging. Meestal zijn het producten op basis van etherische oliën, galamboter en natuurlijke zouten. Ze maken niet enkel een voet peeling mogelijk, maar ook de hydratering van de huid. Voor perfecte voeten moet de voet peeling minstens drie minuten duren, eenmaal per week, nadat je een bad of douche genomen hebt.