Goedkope voetverzorging: verwen je voeten zonder jezelf te ruïneren

Je verzorgt je voeten graag, maar daarom hoef je nog geen handenvol geld te spenderen aan een peperdure voeten crème of exclusief schoonheidsartikel. Hier zijn enkele tips voor een goedkope voetverzorging waarmee je je voeten heerlijk kunt doen genieten.

Vervang je prijzige voeten crème door een goedkope voetverzorging

De duurste voeten crème is niet per se ook de meest doeltreffende. Om je voeten te hydrateren, kun je ook een beroep doen op goedkope recepten. Indien je hielen kloven of barstjes hebben, kun je gewoon wat Nivea-crème aanbrengen voor je gaat slapen met je kousen aan. Je kunt ook een goedkope voetverzorging uitvoeren voor een peeling. Om te genieten van de heilzame werking van het zeewater, doe je gewoon wat grof zout in een bak water. Stop je voeten er een twintigtal minuten in en zo behouden ze gedurende de hele zomer hun glans.

Goedkope voetverzorging voor elegante voeten

Aangezien je je voeten elke dag moet verzorgen, kies je bij voorkeur voor een goedkope voetverzorging. Een natuurlijk recept bestaat uit het masserend aanbrengen van een mengsel van olijfolie en suiker op je voeten, vooral op de ruwe plekken. Spoel je voeten dan en droog ze goed om schimmelvorming te voorkomen. Je kunt tevens je eigen voeten crème voor een voetenmassage samenstellen. Daarvoor meng je galamboter met zoete amandelolie en etherische olie.