Hoe voer je een succesvolle doe-het-zelf pedicure uit?

Wanneer je na een rijk gevulde dag thuiskomt met zere voeten, kan een ontspannende doe-het-zelf pedicure veel deugd doen. Het is een eenvoudige en praktische methode waarvoor je enkel een pedicure set en wat basiskennis nodig hebt!

De juiste handelingen voor een geslaagde doe-het-zelf pedicure

Een voetbad is een cruciaal onderdeel van de doe-het-zelf pedicure. Daarmee wordt de huid schoon en zacht gemaakt, komen de voeten tot rust en kunnen de nagels makkelijker geknipt en gevijld worden. Voeg zeezout of etherische oliën toe aan het water voor een optimaal resultaat. Na afloop van je ellenlange dagen op kantoor kun je met een voetmassage het gevoel van opgezwollen voeten doen verdwijnen. Gebruik daarvoor een geschikte pedicure set, die bestaat uit natuurlijke olie of een vochtinbrengende crème.

Doe-het-zelf pedicure: de ideale middeltjes

Voor een volledige doe-het-zelf pedicure stel je best een eigen pedicure set samen. In de eerste plaats heb je etherische oliën of zeezout nodig voor je voetbaden, maar ook een vijl of puimsteen voor het uitvoeren van een voetenscrub, waarmee je droge huid en eeltplekken verwijdert. Na de scrub breng je een vochtinbrengende crème aan, let er wel op dat je voeten gewassen en gedroogd zijn. Je kunt ten slotte ook de recepten van je oma volgen voor een traditionele pedicure bij jou thuis.