Laat je heerlijk verwennen met een voetmasker!

Bij peeling-, hydraterende of schoonheidsmaskers denken we meestal aan ons gelaat. Maar waarom zou je geen voetverzorging op die wijze uitvoeren? Steeds meer merken bieden een voetmasker aan, je hoeft er echter niet voor naar de winkel.

Hoe breng je een goed voetmasker aan bij jou thuis?

Het uitvoeren van een voetmasker bij jou thuis is kinderspel! Voor deze bijzondere voetverzorging heb je amper twee ingrediënten nodig: boter en een tros druiven. Maak eerst een puree van de druiven, zonder ze te veel te pletten. Giet deze puree in een teil en stop je voeten erin. Wrijf je voeten goed af met de puree voor een peeling-effect. Haal dan je voeten eruit en laat ze ongeveer 15 minuten drogen. Masseer je voeten daarna goed met cirkelvormige bewegingen. Masseer ze daarna nogmaals met zachte boter om de huid week te maken na de peeling. Laat je voeten enkele minuten rusten en spoel ze dan af.

Voetverzorging: kies voor het meest geschikte voetmasker

In de winkel vind je beslist het voetmasker dat het best bij jouw voeten past. Zo zijn er maskers voor beschadigde voeten, voor het einde van de winter of het begin van de zomer. Die maskers herstellen droge en gebarsten hielen, zodat je voeten klaar zijn voor een lange zomer en zelf voor wanneer je in de daaropvolgende herfst nieuwe laarzen probeert. Je kunt ook een voetverzorging uitvoeren met een verfrissend voetmasker, dat je aanbrengt op de zolen en enkele minuten laat inwerken. Daarna begin je met een massage voor een peeling-effect, ten slotte was je je voeten met overvloedig water. Je vindt ook hydraterende of regenererende maskers, aan jou de keuze!