Voetverzorging: kies voor een vispedicure

De vispedicure vindt steeds meer aanhangers. Deze bijzondere vorm van voetverzorging deed recent ook zijn intrede in onze contreien en blijkt erg doeltreffend. Dankzij de kleine pedicure-vis zullen je voeten glanzend, elegant en zonder dode huid uit het water komen, en dit zonder dat je een vinger (of teen) hoeft te bewegen!

Focus op vispedicure

De vistherapie is een Aziatische techniek voor voetverzorging die na het succes in de Verenigde Staten nu ook in Europa furore maakt. De verantwoordelijke daarvoor is de garra rufa, de bekende pedicure-vis. Deze visjes zwemmen in een bassin en ontdoen je voeten van dode huid en andere huidproblemen zoals brandwonden. Verschillende Parijse instellingen stellen voor om de vispedicure uit te breiden tot je armen of zelfs je hele lichaam, naargelang het lichaamsdeel dat je wenst te behandelen.

Vispedicure, een tintelend moment van ontspanning

Indien je het niet ziet zitten om je voeten in een bad met een heleboel visjes te steken, geen paniek! Deze pedicure-vis raakt enkel de dode of beschadigde huid van je voeten aan. Gedurende een dertigtal minuten verzamelen de visjes zich rond je voeten, hetgeen vooral een aangenaam, tintelend gevoel geeft. Het resultaat is indrukwekkend: na afloop van de vispedicure heb je heerlijk zachte en glanzende voeten zonder dode huid. Je hebt enkel nog een vijltje en nagellak nodig voor een perfect afgewerkte pedicure!