Voetverzorging voor thuis: mooie voeten dankzij natuurlijke recepten

We hebben allemaal onze geheimpjes voor een mooi lichaam en vaak zijn die gebaseerd op oma’s tips. Hier zijn enkele natuurlijke recepten voor een voetverzorging voor thuis die reeds generaties lang meegaan.

Oma’s tips voor een perfecte voetverzorging voor thuis De talloze industriële producten krijgen tegenwoordig opnieuw de concurrentie van de artikelen op basis van oma’s tips. Hier zijn enkele tips voor een geslaagde voetverzorging voor thuis: - Breng massageolie aan op je gewassen voeten om schimmel tegen te gaan.

  • Om de transpiratie van je voeten te beperken, breng je tweemaal per dag talk aan op je voeten of in je kousen; stop je schoenen de hele nacht in de diepvriezer om kwalijke geurtjes te bestrijden.

  • Indien je puimsteen beschouwt als een marteltuig, dan kun je het proberen met een want van paardenharen en een beetje douchegel.

  • Met plantaardige olie en zeezouten kun je een heerlijke voetverzorging voor thuis uitvoeren.

Natuurlijke recepten voor een voetverzorging voor thuis

Onze voeten moeten verwend worden, en niets is beter daarvoor dan een voetverzorging voor thuis met natuurlijke recepten. De eerste stap bestaat uit het hydrateren en zacht maken van de voeten als voorbereiding op een voetenscrub. Stop je voeten daarvoor 15 minuten in een bad met amandelolie en etherische olie op basis van lavendel of munt. Droog je voeten goed en bereid een peeling voor volgens oma’s tips. Meng daarvoor gewoon rietsuiker met amandelolie en masseer je voeten ermee met cirkelvormige bewegingen. Breng ten slotte een vochtinbrengende crème of voedende balsem in en laat het product goed inwerken.